vineri, 7 decembrie 2012

De ce alegem litoralul din Croatia?

http://www.oraselelumii.ro/distractie/88-de-ce-alegem-litoralul-din-croatia#
De ce alegem litoralul din Croatia?
Croatia este o tara aparte cuprinsa parca intre doua lumi, in vest se afla coasta mediteraneeana, iar in est campii mlastinoase, muntii impaduriti si vechi fortarete ce aveau ca scop lupta cu otomanii. Croatia are o suprafata de 56.594 km­­­­ patrati cu o populatie de 4.290.612 de locuitori. Capitala acesteia este Zagreb.

Croatia se invecineaza la nord cu Slovenia si Ungaria, la est si sud est cu Serbia, la sud cu Bosnia si Hertegovina si cu Marea Adriatica. Tot cu Marea Adriatica se invecineaza si la vest.

O mare parte din teritoriul Croatiei sunt terenuri arabile, iar croatii au stiut sa profite de acest aspect. Unde terenurile agricole sunt mai bune si aproape de apele Dunarii, Slavei si ale Dravei se cutiva porumb, grau si cartofi. In zonele deluroase si muntoase se cultiva vita de vie, iar in campia Panoniei sunt numeroase ferme agricole ce domina peisajul. Cu toate ca agricultura este prioritara in Croatia, s-a avut grija sa se protejeze anumite teritorii cum ar fi Parcul National Plitvice (Patrimoniu Natural Mondial Unesco), arhipeleagul de pe insula Kornati si alte locuri pitoresti ce acumuleaz un totalde 8% din teritoriul tarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu